Beko WMY81483LMB1 Review & Pareri

Una dintre cele mai vandute masini de spalat rufe, Beko WMY81483LMB1, se remarca prin capacitatea generoasa de incarcare si numarul mare de rotatii la care poate stoarce rufele. Desi nu are nota maxima, doar 4.49 puncte din 5 posibile, aceasta este o indicatie suficienta ca masina de spalat rufe de la Beko merita atentia noastra.

Beko WMY81483LMB1

Beko WMY81483LMB1 – Pareri Pro & Contra

Consider ca un bun inceput pentru un review Beko WMY81483LMB1 este o trecere in revista a parerilor celor care au utilizat deja aceasta masina. Cele peste 300 de comentarii de pe eMAG reprezinta o baza buna pentru a ne face o idee despre punctele tari si punctele slabe ale masinii de spalat rufe Beko WMY81483LMB1.

Beko WMY81483LMB1 Pareri PRO:

 • Programe si functii suficiente, promovate de cele mai noi tehnologii de la Beko
 • Capacitate mare de incarcare de 8 kg precum si turatie maxima de centrifugare de 1400 RPM
 • Garantie de 5 ani pe ansamblu, respectiv 10 ani pentru motor (trebuie sa inscrieti masina pe siteul Beko)
 • Spala excelent si scoate rufele aproape uscate

Beko WMY81483LMB1 Pareri CONTRA:

 • Majoritatea reclama faptul ca masina ar fi zgomotoasa desi s-ar parea ca e doar o problema de instalare (Recomandare: trebuie inlaturate toate bucatile de polistiren de sub masina, cele 4 suruburi de la spate, care fixeaza cuva pentru transport iar masina trebuie echilibrata foarte bine pentru a nu oscila la 1400 rpm)
 • Nu are semnal sonor de terminare a spalarii

Parerea generala este ca aceasta masina de spalat rufe de la Beko este excelenta, zgomotul si vibratiile la turatia maxima de centrifugare fiind singura problema remarcata de oameni. Chiar si aici se pare ca instalarea necorespunzatoare ar fi problema.

Beko WMY81483LMB1
Masina de spalat rufe Beko WMY81483LMB1, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Motor ProSmart Inverter, 60 cm, Alb

Review Beko WMY81483LMB1

In continuare vom incerca sa sintetizam in cateva cuvinte principalele caracteristici tehnice ale modelului Beko WMY81483LMB1 dar si detalii legate de design si consum.

Designul este clasic, culoarea fiind alba cu un element obisnuit pentru acest gen de electrocasnic. Modul de incarcare cu rufe este prin intermediul unui hublou cu diametrul de 34 cm plasat frontal. Culoarea neagra a acestuia aduce un element placut de contrast.

Pozitionarea alimentarii cu detergent precum si a panoului de control sunt standard, avand caseta pentru detergent si balsam de rufe in partea dreapta, butonul de setare a programelor pozitionat central iar panoul digital pentru setarea restului comenzilor pozitionat in partea stanga.

Vezi aici ce spun cei care au folosit aceasta masina de spalat

Dimensiuni Beko WMY81483LMB1

Una dintre principalele caracteristici de design ale oricarui electrocasnic este reprezentat de dimensiunile acestuia pentru a i se gasi locatia optima in locuita. In cazul modelului Beko WMY81483LMB1 vorbim despre o latime de 60 cm, adancime de 54 cm si o inaltime de 84 cm.

Nu este un model incorporabil, prin urmare producatorul a fost atent cu designul exterior al acestui model, fapt confirmat si de parerile utilizatorilor.

Ca si indicatie, ar fi bine sa tineti cont ca hubloul se deschide spre stanga, asa ca la instalare asigurati o pozitie ideala incat deschiderea hubloului sa permita accesul lejer la interiorul cuvei.

Capacitate Beko WMY81483LMB1

In cazul modelului de fata vorbim de o cuva din polipropilena care asigura o capacitate de incarcare de pana la 8 kg, mai mult decat suficienta pentru o familie formata din 4 membri.

Review Beko WMY81483LMB1 – Specificatii tehnice

In partea aceasta a review-ului ar fi cele mai multe de spus. Vom incepe prin a mentiona motorul de tip ProSmart inverter care asigura un consum redus de energie, silentiozitate in functionare si un nivel redus de vibratii atunci cand este activata centrifugarea.

Pe de alta parte, modelul acesta de motor se bucura de o durabilitate mare in timp, mai ales ca elementele care de obicei se uzeaza, precum periile de carbon, au fost indepartate. Dovada robustetii acestui model este si garantia de 10 ani pe care o acorda producatorul acestui motor.

Consumul

Daca tot suntem la capitolul motor si daca tot am mentionat ca acest model asigura un consum redus de energie, poate ca trebuie sa specificam care este consumul nominal. Incadrat in clasa A+++ de eficienta energetica,  Beko WMY81483LMB1 are un consum de 1.2 kwh pe durata unui program standard, anual putand avea in vedere in consum de 196 kwh.

Clasa B acordata eficientei energetice la centrifugare se datoreaza si numarului mare de rotatii maxime de care este capabila masina de spalat Beko WMY81483LMB1.

Daca e sa vorbim de consumul de apa, putem avea in vedere un consum de 10560 litri pe an, mult mai putin decat in cazul masinilor de spalat rufe obisnuite. De altfel multi utilizatori au fost surprinsi de consumul redus de apa.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile!

Programe si functii

Acesta este domeniul la care exceleaza masina. 16 programe de spalare si nenumarate functii si tehnologii de ultima ora este oferta producatorului Beko pentru acesta masina de spalat rufe.

Desi probabil veti folosi unu, cel mult doua programe de spalare atunci cand veti folosi im mod uzual masina, cu siguranta veti avea de unde sa alegeti incat sa fiti satisfacuta de rezultatul final.

Daca e sa trecem repede prin cele 16 programe:

 1. Lana – nu exista riscul de deformare
 2. Bumbac
 3. Sintetice
 4. Prespalare
 5. Camasi
 6. Dark Care – ideal pentru rufele de culoare inchisa
 7. Xpress Super Short – programul foarte scurt de numai 14 minute
 8. Daily Express – program de 28 minute la 30 grade Celsius, pentru haine din bumbac
 9. Extra-clatire
 10. Hygiene 20°C – igienizeaza hainele consumand cu 70% mai putin curent electric
 11. Gentlecare 20°C™ pentru materiale delicate precum matase sau casmir. Utilizeaza apa la 20 grade C
 12. Bumbac Eco – presupune consum redus de apa
 13. Stoarcere si evacuare
 14. Baby protect – asigura o clatire suplimentara pentru hainele copiilor sau celor cu pielea sensibila
 15. Mix 40°C – pentru rufe amestecate fabricate din bumbac si material sintetic
 16. Aqua 40C 40′ – pentru o spalare completa la 40 grade in doar 40 minute

Dintre tehnologiile inovative cu care se remarca Beko WMY81483LMB1 putem enumera:

 • Woolmark Silver
 • AquaFusion – asigura un consum anual redus cu pana la 5.5 kg de detergent
 • Motor Inverter ProSmart
 • Tambur model AquaWave – se refera la forma speciala a cuvei
 • Silent Tech – peretii laterali in forma de S precum si motorul de tip inverter asigura un nivel redus de zgomot dar si de vibratii
 • Optisense – asigura un consum redus de apa si energie datorita senzorilor dedicati (3 pentru haine si unul pentru utilizarea masinii de spalat)

Mai sunt si alte functii care merita luate in seama, precum cea de blocare a interfetei pentru a nu permite copiilor sa actioneze din greseala setarile panoului de control, diferite sisteme de control al excesului de apa sau a consumului acesteia precum si un sistem special care reduce balansul si vibratiile masinii.

Beko WMY81483LMB1
Masina de spalat rufe Beko WMY81483LMB1, 8 kg, 1400 RPM, Clasa A+++, Motor ProSmart Inverter, 60 cm, Alb

Concluzii

Cam atat am avut de spus in acest review al masinii de spalat rufe Beko WMY81483LMB1. Per ansamblu este o masina de spalat foarte buna, disponibila la un pret mai mult decat accesibil. Daca e sa facem o concluzie a avantajelor si dezavantajelor acestei masini de spalat, putem spune pe scurt ca e incapatoare, usor de folosit datorita programelor presetate, putin zgomotoasa la nivel mare de centrifugare si accesibila ca si pret. Daca mai avem in vedere si garantia de 5 ani precum si parerea foarte buna a utilizatorilor despre service-ul Beko, putem spune ca merita investitia.

9 Total Score
Beko WMY81483LMB1, masina de spalat de 8 kg

Beko WMY81483LMB1 - masina de spalat rufe la un pret foarte bun. Modelul acesta are 1400 rpm si detine un motor ProSmart Inverter.

PROS
 • Capacitate ceva mai mare
 • Motorul inverter, cu toate avantajele derivate din el
CONS
 • Nimic de reprosat
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Despre masini de spalat rufe
Logo